Neler yeni

Avrupa futbolunda ilk 15 dakika gol yiyen takımların kazanma oranı nedir?

Slotday

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, futbol istatistikleriyle ilgili ilginç bir konu üzerinde düşünüyorum.

Özellikle Avrupa liglerindeki maçları takip ederken dikkatimi çeken bir durum var: Maçın ilk 15 dakikasında gol yiyen takımların sonrasında nasıl bir performans sergiledikleri. Bazı takımlar erken gol yedikten sonra toparlanıp maçı kazanırken, bazıları tamamen çöküyor.

• Premier League'de ilk çeyrek içinde gol yiyen takımların maç sonu istatistikleri nasıl?
  • Bu durumda en başarılı toparlanma gösteren takımlar hangileri?
  • Teknik direktörün erken gol sonrası taktik değişikliği ne kadar etkili oluyor?
  • İlk 15 dakika gol atan takımların maç kazanma oranı gerçekten çok yüksek mi?

Bu konuyu Spinco gibi detaylı analiz platformlarında araştırmaya çalıştım ama tam olarak karşılaştırmalı veri bulamadım. Özellikle son 3 sezonun verilerini merak ediyorum.

Benim gözlemlerime göre, Liverpool ve Manchester City gibi takımlar erken gol yeseler bile mental olarak çok güçlü ve maçı çevirebiliyorlar. Ama orta segment takımlarda bu çok farklı.

Özellikle deplasmanda ilk 15 dakika gol yemek, ev sahibi taraftarın da baskısıyla takımı psikolojik olarak çok etkiliyor.

Sizin bu konuda bilginiz veya takip ettiğiniz istatistikler var mı? Hangi liglerde erken gol yemenin etkisi daha az, hangi liglerde daha fazla? Teknik direktörlerin bu duruma karşı hazırlıklı olup olmadıklarını nasıl anlayabiliriz?

Özellikle strateji açısından bakınca, ilk 15 dakikayı savunmaya önem veren takımlarla agresif başlayan takımlar arasındaki başarı farkı çok ilginç bir araştırma konusu olabilir.