Neler yeni

Basketbol takımlarında rotasyon derinliği playoff başarısını etkiler mi?

Slotday

Administrator
Yönetici
Selamlar arkadaşlar,

Bu sezon NBA ve EuroLeague maçlarını takip ederken ilginç bir şey fark ettim. Bazı takımlar çok dar bir kadro rotasyonu kullanırken (6-7 oyuncu), bazıları ise 10-11 oyuncuyu düzenli olarak sahaya sürebiliyor. Bu durum özellikle playoff döneminde çok farklı sonuçlar doğuruyor gibi görünüyor.

• Dar rotasyonlu takımlar normal sezonda daha istikrarlı performans gösteriyor
  • Geniş rotasyonlu takımlar playoff serisinin son maçlarında daha taze görünüyor
  • Sakatlık durumlarında rotasyon derinliği kritik hale geliyor

Örneğin bu sezon Anadolu Efes'in rotasyon politikasını izledim. İlk 7-8 hafta çok geniş rotasyon denediler ama sonra darlaştırdılar. Bunun playoff hazırlığı için bilinçli bir strateji mi olduğunu merak ediyorum.

Bir de şöyle bir soru: Analitik platformlarda bu tür verileri nereden bulabiliriz? Bazı siteler sadece sayı istatistiği veriyor ama ben oyun süresi dağılımı, yorgunluk metrikleri gibi detaylı analizler arıyorum. Betsat gibi detaylı istatistik sunan platformlar var mı bu konuda?

"Playoff serileri maraton değil sprint dizisidir" - bir NBA koçunun sözü

Sizce takımlar sezon başında rotasyon stratejisini nasıl belirlemeli? Genç oyunculara şans vermek mi daha mantıklı yoksa tecrübeli 7-8 kişilik çekirdek kadroyla mı ilerlemek gerekir?

Özellikle sorularım:
- Rotasyon derinliği ile playoff başarısı arasında istatistiksel korelasyon var mı?
- Hangi liglerde rotasyon daha geniş tutulur?
- Bu stratejiyi belirleyen ana faktörler neler?

Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum!